Beklimming Mt. Kenia 5100 mtr.

Top Mt. Kenia 5100 mtr

Top Mt. Kenia 5100 mtr

Ik wilde het anders doen en koos er voor met de rugzak ik Kenia te gaan rondtrekken. Ik vloog naar Nairobi van waaruit ik met busjes door het land toerde. Eerst richting Masai Mara om daar in de wild parken op zoek te gaan naar het groot wild wat daar leeft. Prachtig om te zien hoe daar de zebra’s, buffels, wildebeest (gnoe) over de velden trekken. Af en toe kom ik door een dorpje en kom in aanraking met de lokale bevolking (minder dan als ik op de fiets ben) Ook zie ik af en toe de Maasai in hun mooie rode kleding, vel afgetekend in het droge landschap.

De rit gaat naar Turkana in het noorden en ik bezoek de meren zoals lake Naivasha, Nakuru zie duizenden Flamingo’s, Maraboes en Pelikanen, zie de Hippo’s (Nijlpaarden) in de rivier en had het geluk een enorme krokodil te zien.

 Op een ochtend toen ik net wakker werd in mijn tentje was er grote onrust in het kamp waar ik was, er was namelijk een giga grote olifant op bezoek in het kamp. Niets vermoedend keek ik een beetje in het rond en kon me wel het gekraak in de bosjes herinneren de laatste nacht. Wat bleek… een enorme grote mannetjes olifant op nog geen 10 meter achter mijn tent, dat is wel even slikken als je zo’n gevaarte ziet staan. De meeste mensen zaten of in een auto of in de boom.

 Hoog(s)te punt op mijn reis was de Mt Kenia, een prachtige berg die ik samen met een gids en twee dragers zou beklimmen, we liepen er 4 dagen over om de top te bereiken. Door verschillende klimaatzones kom je en de vegetatie is heel divers en overweldigend.

Vanuit de noordkant beklimmen we de berg, dit is de meest mooie kant om te beklimmen vanwege het natuurschoon. Vroeg in de ochtend (het is dan nog aarde donker) gaan we op pad, het is de laatste dag naar de top. Bij het opkomen van de zon kijk ik uit over Afrika, een ervaring die ik nooit zal vergeten.

 Laatse week van deze maand ga ik naar Mombasa, heerlijk op het witte palmenstrand genieten en duiken met dolfijnen. Een heerlijke week in een prachtig land. Met een trein uit de tijd dat de Engelsen daar waren ging ik naar Nairobi terug, dat was op zich al een avontuur om in een trein als deze te mogen reizen.

Masai vrouw
Masai vrouw
Waterbok
Waterbok

Deel deze pagina