Coast to Coast walk 310 km wandelen, door drie nationale parken.

Het begin...

Het begin...

Coast to Coast 2015

310 km Wandelen met bepakking.

Al jaren las ik over deze wandeltocht die als één van de mooiste ter wereld staat beschreven.

Nu moest het dan maar eens gebeuren, ik verruil de fiets voor drie weken in voor een paar stevige wandelschoenen. Rugzak op en gaan met die banaan. Op naar St Bees aan de westkust van Engeland.

- lake Distrct

Wel even wennen als ik mijn fiets niet bij me heb, een wandeltochtje even naar een dorpje verder op is lastiger dan met de fiets, want er moet behoorlijk geklommen worden hier in het Lake District. Het gaat al vrij snel naar boven de 700 mtr. Het weer is erg onvoorspelbaar en de weg is vaak lastig te vinden. Kompas en een goede kaart zijn niet overbodig, zeker wanneer het boven op de berg een zicht van minder dan 50 mtr. bedraagt.

Die oude lederen schoenen doen me zoveel pijn dat aan het eind van de dag het lopen bijna niet meer wil, twee blauwe tenen zijn het gevolg van of de schoenen zijn in de jaren dat ik ze niet gebruikt heb kleiner of de voeten breder geworden? Ik strompel een schoenenwinkel binnen in het plaatsje Grasmere. En ik ren bijna naar buiten van geluk als ik ietwat lichtere en bredere schoenen heb kunnen kopen, man.... de tocht kan ik zonder pijn voortzetten!!

Het Lake Distrikt is erg ruig maar fantastisch mooi!

- Yorkshire Dales

Onderweg kom ik enkele leuke mensen tegen van verschillende landen, we hebben erg veel lol en zoeken samen de weg. De één loopt een gedeelte van de tocht en de ander met enkele rustdagen. De meesten laten de bepakking vervoeren van herberg naar herberg. Ik ben de enige met de herberg op de rug, ik slaap meestal in mijn eigen tentje. Soms slaap ik ook niet als ik wakker word gehouden door heel erg harede wind, erge kou, regen of een Grouse die me wakker houd. Na een aantal nachten tentje ben ik toe aan een B&B waar ik wat kan bijtanken. Na een goede nacht en een fantastisch ontbijt met Porritch als mijn faforiet kan ik weer even vooruit. De Yorkshire Dales zijn wat minder ruig maar zeer zeker erg mooi.

- The North York Moores

Ik loop alleen verder als ik na een erg regenachtige dag twee dagen erg mooi weer heb, op die dag loop ik een afstand van 35 km. Het weer is geweldig en een fijne temperatuur om te lopen. Er moet weer behoorlijk geklommen worden maar de natuur is zo mooi dat het niet uitmaakt. Ik loop dagen tussen uitgestrekte paarse heide velden. Soms over riggels van 400 mtr. hoog. Ik kan heel in de verte de Noorzee al zien. In de avond kom ik bij de "Lion Inn", een erg oude Pub waar ik mijn tentje achter een muurtje mag zetten. In de ochtend bij het wakker worden kijkt een Grouse mee hoe ik een pakje thee zet.

En dan bereik ik Robinhood's Bay, een oud zeeroversnest. Mijn tocht zit er op.

Ik kijk terug naar een geweldige ervaring, een ervaring die mijn leven rijker heeft gemaakt.

- Momenten van geluk...

dat een man me de laatste 8 km naar het startpunt bracht met zijn auto (er reden geen bussen) een man die een kop koffie voor me maakte en mij een deuglijke aansteker gaf omdat de White spirit in mijn brander niet wilde fikken, een man die zijn halve lunchpakketje aan mij gaf, de mensen uit Spanje en Frankijk, Duitsland en New Zeeland waar ik enorm mee gelachen heb, dat ik in alle stilte over een paarse riggel van 400 mtr liep met uitzicht op de Nooordzee, de Grouse die me wakker hield, een roodborstje dat telkens met me mee vloog.... en de zeer vriendlijke Engelse bevolking.

Dank!!

In het Lake District
In het Lake District
North York Moores
North York Moores

Deel deze pagina